ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

PAZARLAR

KÜTAHYA İLİ PAZARLAR İLÇESİ
PAZARLAR İLÇE TANITIM
PAZARLAR KÜTAHYA İLİ NE BAĞLI BİR İLÇEDİR....
pazarlar
kütahya pazarlar
pazarlar kütahya
pazarlar resimler
pazarlar kiraz
pazarlar domates
pazarlar fotoğraf
pazarlar manzaralar
pazarlar görüntüler
pazarlar video
pazarlar spor
pazarlar yemekleri
pazarlar turizm
pazarlar konaklama
pazarlar otel
pazarlar tatil
pazarlar pansiyon
pazarlar yurt
pazarlar eğitim
pazarlar okul
pazarlar lisesi
pazarlar kültür
pazarlar sanat
pazarlar ekonomi
pazarlar sanayi
pazarlar ticaret
TIKLA>>OLTU TAŞIM
pazarlar tarım
pazarlar hayvancılık
pazarlar iklim
pazarlar ulaşım
pazarlar haritası
pazarlarsağlık
pazarlar hastahanesi
pazarlar konut
pazarlar emlak
pazarlar arsa
pazarlar kiralık
pazarlar satılık
pazarlar araç
pazarlar tatil
pazarlar doğa
pazarlar gezi
pazarlar
kütahya pazarlar
PAZARLAR İLÇE TARİH
KURTULUŞ SAVAŞI VE PAZARLAR

Osmanlı devletinin son zamanları olan IXX. Asrın sonları, XX. Asrın başlarında devletin her tarafını etkileyen sonu gelmez savaşlar, küçük bir köy olmasına rağmen Pazarlar’ı da etkilemiştir. 93 harbi olarak bilinen 1293 Osmanlı-Rus harbinden itibaren Balkan Savaşlarına, 1. Dünya Savaşına ve nihayet İstiklal Savaşına köyden onlarca kişi katılmış, bunlardan pek azı geriye dönmüştür. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 1999 yılında yayınlanan Şehitlerimiz adlı eserde Gediz’den sadece üç şehidin adı geçmektedir.
GEDİZ TAARRUZU
Bati Cephesi Komutanı, iki piyade tümenini ve Ethem Bey’in Kuva-yi Seyyâresi’ni Gediz’deki Yunan tümeni üzerine harekete geçirebilecekti. Bu hareketten parlak bir sonuç almayı umuyordu.
Genelkurmay Başkanlığı, Bati Cephesi Komutanlığı’nın bu teklifini kabul etmedi. Çünkü düşman ordusu genel durumu itibariyle bizim ordumuzdan daha kuvvetli idi. Biz, daha ordumuzu kurmuş ve düzene sokabilmiş değildik. 
Cephanemiz miktarı da ağırdan almamızı gerektiriyordu. Bütün cephe kuvvetlerimize müracaat ederek ve az çok üstün bir kuvvet toplayarak, Gediz’de düşmana karsı süratle bir basari kazanmak belki mümkün olabilirdi. Fakat kuvvetlerimiz ve hazırlığımız, böyle bir basariyi genel ve sonuç aldırıcı bir başarıya götürmeye elverişli değildi. O halde, bütün ise yarayan kuvvetlerimizi, sinirli ve geçici bir basari elde etmek için kullanmış ve yıpratmış olacaktık.
Kütahya Pazarlar Resimleri
 Bu takdirde, düşman bütün kuvvetleri ile bir karşı taarruza geçerse, her tarafta yenilgi kaçınılmaz olurdu. Bundan dolayı da cephenin ve Hükümet’in şimdilik ordu teşkilâtını genişletmek ve mevcudunu artırarak cepheyi kuvvetlendirmeye çalışmak gerekiyordu. Memleketin ölüm kalım meselesi demek olan Bati Cephesi’nde özel ve sinirli düşüncelere kapılmak doğru bulunmuyordu.
Genelkurmay Başkanı bu Gediz taarruzunun yapılmamasında ısrar etti. Bati Cephesi Komutanlığı ile, haberleşme yoluyla anlaşamadı. Bizzat Ankara’dan Eskişehir’deki Bati Cephesi Karargâhı’na gitti. Genelkurmay Başkanı İsmet Pasa ile Bati Cephesi Komutanı Ali Fuat Paşa’nın bu görüşmeleri sonunda, Ali Fuat Pasa durumu yerinde bir daha inceledikten sonra karar vermek üzere, hareketi ertelemiştir. Fakat, birkaç gün sonra, Cephe Komutanlığı’nca gönderilen rapordan taarruza karar verildiği anlaşılmıştır.
Efendiler, o günlerde bu taarruz lehinde, her tarafta ve Meclis’te müthiş bir propaganda yapılıyordu.
Düşman Gediz’de tek başınadır. Biz onu orada yok ederiz. Parlak bir durum ortaya çıkar. Zaten Yunan ordusu kaçmaya hazırdır.
sözleriyle, Gediz taarruzunun gerekli olduğu, neredeyse genel bir kanaat haline getirilmek isteniyordu.
Sonunda, Bati Cephesi Komutanı, 61' inci ve 11' inci Tümenler ve Kuvve-i Seyyareler’le 24 Ekim 1920'de Gediz’deki düşmana taarruz etti.





















PAZARLAR İLÇE COĞRAFYA